Zelf eiersalade maken als een chef (fluweelzacht als een mousse)
Er is niets lekkerder dan zelf eiersalade maken. Romig, fris, eenvoudig en tóch verfijnd: dit klassiekertje is altijd een schot in de roos en wordt nóg beter door een bijzondere techniek.
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen:- 5 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1/4 theelepel mosterd
- 1/2 bosje bieslook
- 2 takjes dragon
- Zout
- Witte peper
Dit recept brengt de klassieke eiersalade naar een hoger niveau. Het geheim? Een subtiele techniek (geen paniek: extreem makkelijk!) en een flinke dosis smaakvolle ingrediënten die allesbehalve standaard zijn.
De truc zit ’m in de textuur: in plaats van de eieren grof te prakken, worden ze door een fijne zeef gedrukt. Dat zorgt voor een zachte, bijna mousse-achtige basis. Totaal anders dan je gewend bent, maar precies zo’n recept dat regelrecht naar je vaste repertoire gaat. Zelf eiersalade maken was nog nooit zo verrassend!
Zijdezachte eiersalade
De smeuïgheid komt van een royale lepel crème fraîche en flink wat mayonaise, terwijl verse groene kruiden zoals bieslook en dragon zorgen voor extra smaak. Een snuf zout en een beetje witte peper maakt het helemaal af.
Perfect op krokante toast, een versgebakken broodje, of gewoon stiekem met een lepel, rechtstreeks uit het bakje tijdens de paasdagen.
Recept: eiersalade maken als een chef
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel af onder koud stromend water tot de eieren volledig afgekoeld zijn.
- Snij de bieslook en dragon fijn en zet opzij voor later.
- Pel de eieren en hak ze grof. Druk ze door een fijne zeef. Je kunt hiervoor de achterkant van een (soep)lepel gebruiken of gebruik een pannenlikker.
- Voeg 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche, 1/4 theelepel mosterd, de dragon en de bieslook toe.
- Meng alles door elkaar heen. Breng op smaak met flink wat zout en witte peper.
- Serveer direct of laat de smaken een uurtje intrekken voor het beste resultaat.
Meer recepten met eieren:
- Gevulde eieren met zalm, mierikswortel en ingelegd mosterdzaad
- Lekker basisrecept voor shakshuka (een heerlijk gerecht met tomaat en ei)
- çilbir (gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter)