Zeevruchtensoep met Parmezaan krokantje
Een heerlijk gerechtje voor de feestdagen als voorafje of bijgerechtje van Oil & Vinegar. De dikgedrukte ingrediënten koop je bij jouw dichtstbijzijnde Oil & Vinegar winkel of online.
Wijntip van Mr. Vino: bij soep bij voorkeur geen aparte wijn drinken, maar ‘het restje’ van het voorgerecht; vaak een frisse witte (bv. uit de Loirestreek).
Maak in een schaal de marinade door de witte wijn, 8 eetlepels van de olijfolie, 1 teen knoflook, peper en zout. Giet de marinade over de zeevruchten en meng goed. Laat dit 2,5 uur marineren.
Vorm op een bakplaat banen van de Parmezaanse kaas van ongeveer 2 centimeter breed en 20 centimeter lang. Smelt de kaas ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als de kaas bubbelt en een beetje bruin wordt kan je het uit de oven halen, kruid met de Rosa Maria dipperkruiden en laat afkoelen.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Giet 2 eetlepels olijfolie met citroen en salie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Giet de visbouillon erbij. Breng de soep aan de kook, voeg de vis en marinade toe. Laat de soep nog 5-10 minuten op laag vuur staan totdat de vis gaar is.
Schenk de room bij de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep in ieders kom 1 theelepel rouille, schenk wat bouillon erbij en roer dit los. Verdeel de rest van de zeevruchtensoep over de kommen.