Culy Homemade: zalmtartaar op kroepoek (een heerlijk hapje)
Hapjes bedenken voor kerst (of voor welke gelegenheid dan ook) kan nog wel eens een frustrerend gebeuren zijn, waarbij de inspiratie ver te zoeken lijkt. Gelukkig heb je met deze zalmtartaar op kroepoek voortaan altijd een hapje achter de hand. Een hapje dat nú al publieksfavoriet is, en waar je bovendien amper werk aan hebt.
Als sashimi met wat Tomasu, kort gebakken als tataki of als zalmtartaar op kroepoek: verse zalm is een luxe om mee te koken en je kunt er bijna niet de mist mee ingaan. Wel raden we aan om je vis altijd bij de viswinkel of op de markt te kopen: verser ga je ‘m niet krijgen en dat wil je!
Zalmtartaar op kroepoek (een heerlijk hapje)
Meng alle ingrediënten voor de zalmtartaar in een kom en roer alles door elkaar. Proef een blokje zalm en breng de zalmtartaar eventueel meer op smaak met extra sojasaus, sambal of limoen.
Breek de kroepoekplakken nu in rustieke driehoekige stukken en lepel daar de zalmtartaar over. Leg de hapjes op een schaal en maak af met wat extra sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk.