Culy Homemade: zalmsalade voor op toast zoals ‘ie hoort te zijn
Zalmsalade kun je op vele manier interpreteren. Zoals deze overheerlijke zalm en rijstsalade van onze kookheldin Donna Hay, maar dat bedoelen we deze keer niet. Hier hebben we het over de old skool versie: de smeerbare met augurk, een eitje en een toefje mayonaise, die je eet op een boterham of toastje. Beginnen de herinneringen op te borrelen?
Zalmsalade is echt zo’n klassieker waar je niet te veel aan moet veranderen. Toegegeven: het is misschien een tikkeltje ouderwets. Maar wat is daar mis mee, als je dat betekent dat je een waanzinnig lekker gerechtje voor je neus hebt? Helemaal niets!
Deze zalmsalade is een goed basisrecept, maar voel je vrij om hier en daar kleine aanpassingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan kappertjes, kleine stukjes zure appel of knoflook. Naast zalm uit blik kun je trouwens ook verse zalm gebruiken. Leg deze dan eerst 10-15 minuten in aluminiumfolie in de oven totdat hij gaar is. Laat afkoelen en pluk net zoals zalm uit blik. Een iets modernere twist: gebruik gerookte zalmsnippers.
Hoe maak ik de perfecte zalmsalade?
Pel de eieren en snijd deze in zessen.
Maak de zalm goed schoon (graatjes) en pluk deze uit elkaar. Meng de zalm met de augurk, ui, mayonaise en ketchup goed door elkaar. Breng op smaak met dille, peper en zout. Knijp de citroen erover uit en meng deze goed door.
Rooster de broodjes, beleg deze met de zalmsalade en leg de gesneden eitjes erop.
Zin gekregen in salades met vis?
- Culy Homemade: toffe salade met inktvis, venkel en sumak
- Zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham
- Culy Homemade: zalm met lapsang souchong-thee en frisse salade