Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 7 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk maar helemaal ‘wow’: zalmcarpaccio met viseitjes en avocadocrème

Deze zalmcarpaccio met romige avocadocrème, frisse crème fraîche en ziltige viseitjes is een luxueus feestje op je bord! Perfect als voorgerecht voor een etentje met vrienden, een romantisch diner of gewoon als decadent verwenmomentje voor jezelf. Bonus: het is ook nog eens makkelijk te maken.

Voorbereiding1 uur
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen:

Voor de zalmcarpaccio:

  • Mix van gelijke delen zout en suiker, genoeg om het hele stuk zalm te bedekken.
  • 200 gram zalmfilet zonder vel

Voor de citrusvinaigrette:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje zout

Voor de avocadocrème:

  • 1/2 avocado
  • Sap van 1/4 limoen
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Overig:

  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 25 gram viseitjes
  • Paar takjes dille ter garnering
Beoordeling
5 / 5 sterren. 4 x beoordeeld.

Soms wil je iets bijzonders maken zonder uren in de keuken te staan. Deze zalmcarpaccio bewijst dat eenvoud en luxe perfect samen kunnen gaan.

Met flinterdunne plakjes zalm, een zijdezachte avocadocrème en een vleugje frisheid van crème fraîche zet je in een mum van tijd een verfijnd gerecht op tafel. Ideaal voor een etentje thuis of een feestelijke gelegenheid als een paasbrunch.

zalmcarpaccio
Melvin Sturm voor Culy

Viseitjes met zalmcarpaccio

De viseitjes zorgen voor een speelse touch én een heerlijke ziltige smaak, terwijl een beetje sinaasappelsap en verse kruiden alles in balans brengen.

Serveer het met knapperig brood of toast en een glaasje witte wijn. Geloof ons: je waant je meteen in een chic restaurant – gewoon bij je thuis, natuurlijk.

zalmcarpaccio
Melvin Sturm voor Culy

Recept: makkelijke zalmcarpaccio

  1. Dep de zalm droog met keukenpapier.
  2. Verdeel het zout-/suikermengsel over de zalm. Zorg ervoor dat het hele stuk vis rondom bedekt is. Leg 60 minuten in de koelkast.
  3. Mix ondertussen de avocado, het sap van 1/4 limoen en wat peper en zout tot een gladde massa met een staafmixer. Zet opzij.
  4. Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap en 1 eetlepel limoensap. Breng op smaak met een klein snufje zout.
  5. Spoel de zalm af onder een lopende kraan en dep droog. Snijd in dunne plakjes van zo’n 1 centimeter dik.
  6. Verdeel op een bord, leg daar een vel bakpapier bovenop en druk met het gewicht van een pan goed plat.
  7. Verdeel de avocadocrème, crème fraîche en viseitjes over de zalm (tip: doe het in een doseerfles of een lege ketchupfles om mooie stipjes te maken of gebruik een klein lepeltje). Schenk vervolgens de citrusvinaigrette over het gerecht heen.
  8. Maak af met takjes dille en serveer direct.
zalmcarpaccio
Melvin Sturm voor Culy

Meer recepten met zalm:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.