Culy Homemade: zalm & spinazie wraps in filodeeg
Bij wraps denk je meestal aan zachte bloemtortilla’s. Maar bij deze zalm & spinazie wraps doen we het even anders: we verpakken ze in laagjes filodeeg. Het resultaat: een superlekker knapperig jasje, gevuld met zachte zalm, spinazie en feta.
No worries: wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze wraps dichtvouwt. En we maken er ook nog een heerlijke frisse saus bij.
> Ook lekker: supersnelle sushi wraps met zalm en avocado
Zo maak je deze zalm & spinazie wraps
Verwarm de oven voor op 220 graden en laat het filodeeg ontdooien.
Verhit een wok of een grote koekenpan op medium vuur. Bak de ui en knoflook kort en voeg dan de spinazie toe. Laat die even slinken. Wacht tot de spinazie is afgekoeld en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit. Tip: als je een slacentrifuge hebt, kun je de spinazie hierin ook even een zwieper geven.
Hak de spinazie fijn en meng ‘m in een kom met de verkruimelde feta, flink peper en zout en wat gedroogde oregano en tijm naar smaak (optioneel). Voeg nog een kneepje citroensap toe. Je kunt er zelfs nog een beetje verkruimelde rode peper bij doen.
Leg een vel filodeeg op je aanrecht of snijplank en bestrijk met wat olijfolie. Leg daar een vel op en bestrijk dat ook weer met olijfolie. Herhaal nog een keer, tot je drie laagjes op elkaar hebt.
Zo rol je de wraps
Leg een stuk zalm langs de korte kant op het filodeeg en zorg dat er boven de zalm nog een strook open is, dat net zo groot is als de zalm.
Bestrooi de zalm met zout en peper en verdeel er dan wat van de spinazie overheen. Vouw de zijkanten van de lap filodeeg naar binnen en vouw dan ook de bovenkant van het filodeeg over de zalm heen. Rol zo naar beneden, tot de zalm helemaal is ingepakt in een wrap.
Let op dat de naad van het deeg aan de onderkant zit. Kom je net niet helemaal uit, dan kun je eventueel een stukje van het filodeeg afsnijden.
Leg de zalm & spinazie wraps op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in elke wrap diagonaal drie sneeën. Bestrijk met nog wat olijfolie en zet ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven, tot het filodeeg goudbruin is.
De saus
De saus maak je heel makkelijk door de blokjes komkommer te mengen met de fijngehakte dille en de zure room.
Snijd de zalm & spinazie wraps diagonaal doormidden en serveer met een schepje van de saus erbovenop.