Culy Homemade: zalm met kersen, pistache en rijst
Zalm met kersen? Ja! Doen! Als je van een vleugje zoet bij hartige ingrediënten houdt althans, want dat is exact wat dit fijne eenpansgerecht zo krachtig maakt.
Onder die zalm ligt trouwens nog een dikke laag met kruidige basmatirijst te chillen, voor de body en voor een extra warme smaak. En erbovenop? Pistache natuurlijk, dat maakt alles lekker.
Zalm met kersen, pistache en rijst
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Doe de fijngesnipperde ui samen met de knoflook, de ontpitte kersen, de honing, de specerijen en zout, peper en de olie in een ovenschaal en roer goed. Leg de zalmfilet daar bovenop en plaats gedurende 10 tot 15 minuten in de warme oven.
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de verpakking en giet af.
Is de zalm klaar? Haal uit de oven en leg de zalm tijdelijk op een bord. Stort de rijst in de ovenschaal en roer door de warme ingrediënten.
Leg de zalm daar weer bovenop en maak af met de pistache, de peterselie en de verse citroen.
Meer eenpansgerechten?
- Culy Homemade: kip Marbella (een smaakbom van een eenpansgerecht)
- Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade
- Culy Homemade: gnocchi met worst, groenten en kaas in één pan