Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 9 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Zalm met kersen, pistache en rijst

Zalm met kersen? Ja! Doen! Als je van een vleugje zoet bij hartige ingrediënten houdt althans, want dat is exact wat dit fijne eenpansgerecht zo krachtig maakt.

Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 gram kersen, gehalveerd en ontpit
  • 1 kneepje vloeibare honing
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1,5 theelepel zout
  • Flinke snuf peper
  • Scheutje olijfolie
  • 3 stukjes zalm
  • 150 gram basmatirijst

Voor de toppings:

  • 3 eetlepels pistachenoten, fijn gehakt en geroosterd
  • Handje verse peterselie, grof gehakt
  • 1 citroen, in parten
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
5 / 5 sterren. 4 x beoordeeld.

Onder die zalm ligt trouwens nog een dikke laag met kruidige basmatirijst te chillen, voor de body en voor een extra warme smaak. En erbovenop? Pistache natuurlijk, dat maakt alles lekker.

Zalm met kersen en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zalm met kersen, pistache en rijst

Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Doe de fijngesnipperde ui samen met de knoflook, de ontpitte kersen, de honing, de specerijen en zout, peper en de olie in een ovenschaal en roer goed. Leg de zalmfilet daar bovenop en plaats gedurende 10 tot 15 minuten in de warme oven.

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de verpakking en giet af.

Is de zalm klaar? Haal uit de oven en leg de zalm tijdelijk op een bord. Stort de rijst in de ovenschaal en roer door de warme ingrediënten.

Leg de zalm daar weer bovenop en maak af met de pistache, de peterselie en de verse citroen.

Zalm met kersen en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer eenpansgerechten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.