Culy Kids: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt
Deze yoghurtrepen kun je maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Jam, chocolade, nootjes, een restje granola, sprinkles… Maak ze samen met én voor je kinderen, want één ding is zeker: ze zullen er verzot op zijn!
Veroorloof jezelf dus vooral een beetje culinaire vrijheid en vervang de toppings die wij hier gebruiken door wat je nog kunt vinden. Of laat je kinderen het werk doen en laat hen bepalen wat erop moet komen. Pret gegarandeerd.
Yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt
Laat de yoghurt uitlekken in een schone theedoek. De makkelijkste methode is om een vergiet in een kookpan te plaatsen, de theedoek in het vergiet te leggen, de yoghurt erin te scheppen en de theedoek strak dicht te knopen met een touwtje of elastiek. Leg er vervolgens een zwaar voorwerp op (zoals een bord met daarop een paar blikken bonen) en laat zo minstens 2 uur uitlekken.
Schraap de yoghurt van de theedoek en doe in een kom. Mix met een snuf zout en de ahornsiroop. Roer goed.
Spreid de yoghurt uit over een bakplaat. Houd yoghurtrepen van 1 cm dik als richtlijn (een beetje dunner of dikker kan geen kwaad).
Verdeel de toppings (behalve de munt) over de yoghurt. Met de jam kun je mooie swirls maken door een paar theelepeltjes jam over de yoghurt te verdelen en er met een prikker (bijvoorbeeld een satéprikker) golvende bewegingen mee te tekenen.
Zet minstens 3 uur in de diepvries.
Haal uit de vriezer en snijd de yoghurtrepen in vierkanten. Werk af met een paar blaadjes munt.
Meer recepten voor kinderen?
- Culy Kids: toad in the hole (ovenschotel met worstjes, appel en prei)
- Culy Kids: Ovenschotel met chorizo, aardappel en linzen
- Culy Kids: chicken nuggets met zelfgemaakte appelketchup