Snelle en makkelijke XXL roze koek (als een soort taart)
‘Lekker Makkelijk’ is het nieuwe kookboek van de befaamde foodblog Uit Pauline’s Keuken. In dit heerlijke naslagwerk staan enkel recepten met maximaal 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt scoort. Bovendien staan de recepten ook nog ‘ns binnen het halfuur op tafel. Zélfs deze indrukwekkende XXL roze koek.
Want eerlijk is eerlijk: doordeweeks hebben maar weinig mensen tijd om nog uren in de keuken te staan. En dan komt zo’n kookboek als dat van Pauline en Annika verdomd goed van pas!
De zusjes werken al jaren samen aan één van de bekendste foodblogs van Nederland: Uit Pauline’s Keuken. Hun nieuwe boek geven ze in eigen beheer uit. Hoe stoer!
De dames over Lekker Makkelijk
Pauline en Annika: “Alle recepten in dit boek zijn vers bereid en vooral heel erg twee-vingers-in-de-neus om te maken. Met een handvol goede ingrediënten valt er al snel wat lekkers te maken. Een groot deel van de recepten is vega of in een handomdraai vegetarisch te maken.
Perfect voor drukke doordeweekse dagen, want na een dag werken heeft niemand zin om nog uren in de keuken te staan, toch? Maar lekker eten willen we wel en dat zit met dit boek wel snor.”
Zo maak je de XXL roze koek
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onder warmte).
Mix de boter en witte basterdsuiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix het. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige is opgenomen.
Voeg nu ook het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Wederom, mixen maar. Tot slot mag de Griekse yoghurt door het cakebeslag worden gemengd.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet het met een bakspray (of stuk boter) goed in. Giet het beslag in de vorm. Bak de cakebodem in ongeveer 45 minuten mooi bruin. Pak een satéprikker en prik ermee in de bodem. Komt het er schoon en droog uit, dan is de bodem gaar. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
Maak intussen de icing. Pureer de frambozen met een staafmixer glad. Met een vork fijnprakken kan ook. Haal het door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. Meng 2 el van de frambozenpuree met de poedersuiker. De icing moet van de lepel aflopen. Is het te dun? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Is het te dik? Doe er dan wat extra frambozenpuree of een klein beetje water bij.
Verdeel de icing over de cake. Laat de icing iets uitharden. Snijd de XXL roze koek in punten.
Maak ook eens schattige kleine cakejes in een muffinvorm. Halveer in dat geval de baktijd.
> Lekker Makkelijk van Pauline en Annika Weuring is nú online te koop voor € 24,95