Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 27 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Vurige wraps met tonijn met smaken uit Tunesische hoek

Met lunchwraps kun je alle kanten op. Deze keer zoeken we inspiratie in de Tunesische hoek, met ingrediënten als harissa, olijven en ansjovis. Daarmee maak je een vurig lekkere wrap met tonijn.

Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 vleestomaat, geraspt
  • 1 theelepel sherry-azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel harissa
  • 30 gram olijven
  • 100 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 50 gram radicchio
  • Een paar takjes peterselie, gehakt
  • 2 volkorenwraps
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
3 / 5 sterren. 3 x beoordeeld.

Harissa

Harissa is zo veelzijdig dat we het goedje uit Tunesië onmisbaar vinden in de keuken. Met een diepe rokerige smaak en heel wat pit. Vooral zelfgemaakte harissa is scherper dan je denkt. Daarom brengen we het geheel in balans met olijfolie en wat citroensap.

Deze wrap met tonijn vindt zijn inspiratie bij nog meer ingrediënten uit de Tunesische keuken, zoals olijven, ansjovis en natuurlijk tonijn. Dat maakt de wrap perfect om restjes uit je voorraadkast en koelkast mee op te maken.

Wraps met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Kies bij het bereiden van de wraps met tonijn wel voor kwaliteitsproducten, zeker voor de tonijn uit blik. Haal dus niet dat zompige goedje uit een goedkoop blikje, maar stevige stukken tonijn op olie, zoals die uit Spanje of Italië.

Wraps met tonijn maken

  1. Pak een blokrasp en halveer de tomaat. Rasp de twee helften boven een grote kom, zodat je een dikke tomatenpulp overhoudt. Breng op smaak met zout, peper en een scheut sherryazijn, en roer goed.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken.
  3. Verhit olijfolie in een pan en laat de ansjovis in de olijfolie smelten. Haal zodra de ansjovis in de olie is gesmolten de pan van het vuur en roer de harissa en uitgelekte tonijn erdoorheen.
  4. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd intussen de olijven en peterselie fijn.
  5. Beleg de wrap met radicchio. Doe daarna de tonijn erop en dan de tomatenpulp en beleg met de gehakte olijven en peterselie. Leg extra radicchio op de vulling, om de wrap tegen het vocht te beschermen.
  6. Rol de wraps met tonijn op, snijd doormidden en serveer direct.
Wraps met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Wrap it up:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.