Culy Basics: wraps met gehakt zonder pakjes of zakjes (Tex-Mex)
Makkelijke maaltijden zijn altijd een goed idee. Dat geldt ook voor deze (Tex-Mex) wraps met gehakt; goed gevuld met bonen, mais en een lekker gekruide tomatensaus. Wij laten je zien hoe je hier op een simpele manier de lekkerste versie van maakt, zónder pakjes of zakjes.
Wraps met gehakt kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, of zelf maken met pakjes en zakjes uit de supermarkt. Maar beide komen qua smaak lang niet in de buurt van een verse, zelfgemaakte versie. Want je hebt geen pakjes of zakjes nodig om zelf een heerlijke saus te maken met Mexicaanse smaken.
Na het maken van de saus ben je good to go: wraps, sla, tomaat, een saus met gehakt. Oprollen en klaar. Natuurlijk serveren we de wraps met koriander, zure room en guacamole.
It’s a wrap: de 11 lekkerste wraps recepten + handige tips voor restjes
Recept voor wraps met gehakt (zonder pakjes of zakjes)
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte stukjes ui toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin. Roer de tacokruiden, zout, peper, en fijngehakte knoflook door het gehakt en bak nog eens 2-3 minuten.
- Voeg daarna de paprika toe en bak 2 minuten mee. Volg met de tomatenblokjes, zwarte bonen en mais en laat het geheel pruttelen tot de saus is ingedikt.
- Verwarm ondertussen de tortillawraps in een pan of in de magnetron. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de romainesla in stukjes.
- Zet het gehakt op tafel samen met de toppings en vul de wraps met gehakt, sla, tomaat, kaas, zure room en blaadjes koriander.
Nog meer makkelijke recepten uit de Mexicaanse keuken:
- Culy Basics: de allerlekkerste burrito met gehakt en bonen
- Pozole verde (groene Mexicaanse soep met tomatillos)
- Burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s