Culy Kids: worteltaartjes met citroenglazuur (van Crisp)
Dit recept is speciaal voor kleine foodies die dol zijn op bakken. De worteltaartjes met citroenglazuur zijn niet moeilijk om te maken en zullen de show stelen op elke brunch.
Dit heerlijke recept komt van Crisp, de online verssupermarkt voor foodies. Via de app bestel je gemakkelijk je boodschappen en producten. Ideaal voor het paasontbijt, –brunch of –diner.
Crisp: “Zijn ze niet om op te eten, deze taartjes met citroenglazuur? De sjablonen voor die gezellige paasfiguren krijg je in een boekje bij je bestelling.”
Worteltaartjes voor Pasen
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Rooster 50 gram pecannoten 6 minuten in de oven. Hak ze daarna grof.
3. Meng 125 gram bloem, 60 gram suiker, 50 gram kokosbloesemsuiker, 1 eetlepel kaneel, 3 theelepels bakpoeder en een snuf zout in een kom.
4. Meng in een andere kom 2 eieren en 160 ml zonnebloemolie. Spatel de droge ingrediënten in een paar etappes door dit mengsel. Meng er daarna 125 gram geraspte wortel door en voeg ook de gehakte pecannoten toe.
5. Vet een cupcakevorm in en vul die met het beslag.
6. Zet de worteltaartjes 15-20 minuten in de oven. Zodra een satéprikker schoon uit de taartjes komt, zijn ze gaar.
7. Klop voor het glazuur ondertussen 125 gram roomkaas, 40 ml slagroom, 60 gram poedersuiker en het sap van ½ citroen tot een gladde massa. Zet het even weg in de koelkast.
8. Laat de taartjes afkoelen en besmeer ze daarna met het glazuur.
9. Knip een gezellig sjabloon uit een stuk karton of stevig papier, leg dat op de worteltaartjes en strooi er kaneel over.