Culy Homemade: witte asperges met carbonarasaus
Carbonara-lovers opgelet, dit is hét recept voor jullie. We upgraden dit heerlijke recept voor witte asperges namelijk door middel van een goddelijke carbonarasaus en toppen ‘m af met knisperende guanciale. Wat wil je nog meer?
Wij zouden iedere dag pasta carbonara kunnen eten, maar ook wij letten wel eens op onze koolhydraatinname. Ach, wie houden we ook eigenlijk voor de gek?
Witte asperges voor ‘carbonara’
Eigenlijk is dit witte asperges-recept gewoon een excuus om nog meer carbonara naar binnen te lepelen. De pasta laten we achterwege, maar de combinatie met witte asperges is ongeëvenaard.
Maak dit gerecht af met gekookte krieltjes of een goed stuk brood en je carbonara craving is weer gestild, tenminste: voor eventjes dan…
Witte asperges recept met carbonarasaus
- Breng een ruime pan met water, zout en foelie aan de kook.
- Snij de guanciale in gelijke blokjes en verwijder eventueel de taaie stukken. Bak vervolgens op laag vuur krokant in een droge koekenpan.
- Schil ondertussen je witte asperges en verwijder de kontjes.
- Kook de asperges drie minuten. Zet het vuur uit en laat zo’n 15 minuten staan .
- Schep de guanciale uit de pan en vang het vet op.
- Meng in een kom de eidooiers met de geraspte Pecorino Romano.
- Voeg al roerend druppelsgewijs het vet van de guanciale toe tot een homogene massa.
- Voeg al roerend twee schepjes vocht uit je aspergepan toe aan het eimengsel tot je een lopende saus hebt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de gekookte asperges op een bord en verdeel de carbonarasaus over de asperges.
- Bestrooi het gerecht met de krokante guanciale en rasp er royaal Pecorino Romano overheen.
- Serveer met brood of gekookte krieltjes.
Meer witte asperges-recepten:
- Witte asperges met burrata en dukkah
- Witte asperges met miso beurre blanc en kabeljauw
- Lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel