Snelle witlof-ansjovissalade van Fish Tales
Wij zijn in deze tijd maar wat blij met recepten die je kunt maken met lang houdbare ingrediënten uit je voorraadkast. Zoals dit recept voor witlof-ansjovissalade dat Bart van Olphen maakte voor Fish Tales. Met een knipoog naar de klassieke Waldorf salade.
Bart: “Ik heb dit recept bedacht met als basis de beroemde Waldorf salade in mijn achterhoofd. Snel en makkelijk te maken, maar de smaken en textuur zijn fantastisch. Wist je trouwens dat ansjovis uit blik het enige product is dat niet vooraf is gekookt? De visjes worden namelijk maandenlang gerijpt in het zout in plaats van gekookt door verhitting.”
Witlof-ansjovissalade
Haal de buitenste bladeren van de witlofstronken, snij de bittere kern weg en spoel ze af onder koud water. Meng de bladeren met de appelblokjes en walnoten. Zet apart.
Breek de bleekselderijstengels doormidden en trek de bittere draden van de buitenkant. Snijd de stengels dan in plakjes en meng ze door het witlofmengsel.
Klop voor de dressing de mayonaise met het citroenrasp en -sap en de peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de witlofsalade om met de mayonaisedressing en verdeel over twee borden. Schaaf de manchego erover en leg op elke portie enkele ansjovisfilets.
Vis uit blik 2 van Bart van Olphen is te koop voor € 18,50.
Meer voorraadkast recepten:
- Culy Homemade: crisis-proof aardappelrisotto uit de voorraadkast
- Culy Homemade: gebakken rijst met instant noodles (trend in Japan)
- Gehaktballetjes in een saus van witte wijn en zwarte bonen