Culy Basics: de ultieme wentelteefjes
Met dit basisrecept voor wentelteefjes zet je in amper tien minuten een meesterlijk ontbijt op tafel. Eentje dat nooit teleurstelt en waarmee je bovendien iedere ochtend gezelliger maakt.
Hogere wiskunde zijn wentelteefjes niet, maar zoals altijd ben je gebaat bij een goed basisrecept. Tadaaa: dat krijg je zoals gewoonlijk van ons. Voor het lekkerste resultaat gebruiken we verse slagroom in plaats van melk en voor een beetje kruidigheid voegen we kaneel toe aan het beslag.
Of het resultaat precies is wat je van wentelteefjes verwacht? Nou en of.
Het ultiem basisrecept voor de ultieme wentelteefjes
- Neem er een mengkom bij en roer de slagroom, het ei, de eidooier, de suiker en kaneel met een garde.
- Haal de sneetjes brood door het eimengsel. De korsten van het brood snijden kan maar is geen must.
- Laat de boter schuimen in een pan en bak de wentelteefjes langs beide kanten tot ze een mooi goud kleurtje krijgen. Schep ze uit de pan en dep eventueel droog met een vel keukenpapier.
- Verdeel ze over de borden en stapel de wentelteefjes op elkaar. Laat een klontje boter smelten op het nog warme brood en maak af met poedersuiker en een lepel van je favoriete jam.
Meer voor het ontbijt?
- Culy Homemade: havermout ontbijt met matcha, framboos en kokos
- Culy Homemade: hash browns (Amerikaanse aardappelkoekjes voor bij het ontbijt)
- Culy Homemade: ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop