Mozzarella met Amsterdamse uitjes, munt en chili uit Welmoeds Wilde Keuken
Hitteplan paraat: het is warm! Gelukkig komt het kookboek van Welmoed Bezoen precies op tijd om ons door deze hete dagen te slepen. In Welmoeds Wilde Keuken is namelijk een volledig hoofdstuk gewijd aan recepten voor als het heet is. Om je door de hitte heen te slepen, mogen we alvast dit heerlijke recept van mozzarella met Amsterdamse uitjes, munt en chili met je delen.
Want klagen over de hitte? Dat doen we bij Culy niet!
Welmoeds Wilde Keuken van Welmoed Bezoen
Soms zijn er van die kookboeken die al vanaf de eerste paar bladzijdes een plaatsje in je hart veroveren. Welmoeds Wilde Keuken is zo’n boek. Welmoed Bezoen – je kent d’r misschien als columniste van JAN magazine en haar eerdere boek de Saladebijbel – leerde alle kneepjes in het vak als chef-patissier in een tweesterrenzaak. Destijds stapte ze zonder enige restaurantervaring het restaurant binnen en de rest is geschiedenis. Ze stortte zich volledig op koken met groenten en daaruit rolde het geweldige kookboek Welmoeds Wilde Keuken.
Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die op het oog misschien willekeurig lijken, maar zodra je de smaak te pakken hebt, zijn ze hartstikke logisch. Geen zin om te koken? Even bladeren naar het hoofdstuk ‘Lazy Days‘. Te warm? Direct door naar ‘Te heet om te koken.’ En in het laatste hoofdstuk ‘Bijdehandjes’ geeft Welmoed je alle tips voor kleine, krachtige smaakbommen die keer op keer de maaltijd redden en zorgen dat je altijd lekker eet.
Welmoed: “In een vermoutbarretje op Sicilië at ik het kleine neefje van dit gerecht. Een verrassende mondvol knallende smaken; fris, pittig en romig tegelijk. Het werd de inspiratie voor deze ‘salade.”
Mozzarella met Amsterdamse uitjes, munt en chili uit Welmoeds Wilde Keuken
Snijd of scheur de mozzarella in hapklare stukken en verdeel over een plat bord. Leg op alle mozzarellastukjes een half uitje. Besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Bestrooi met de citroenrasp, chilipeper en de munt of citroenmelisse. Breng op smaak met zoutvlokken.
> Welmoeds Wilde Keuken (Carrera Culinair) is nu te koop voor € 35,-.
Onlangs publiceerden we meerdere recepten uit nieuwe kookboeken op Culy zoals de kippensoep uit de slowcooker van Bas Robben,de gebakken krieltjes met pittige citroenmayo van Max la Manna en de verslavende snelle zeewierchips uit Cocina Nikkei.