Watermeloenspiesjes van Jamie Oliver (met komkommer, feta, peterselie & ham)
Kun je het geloven: Jamie Oliver heeft inmiddels zijn 25e (!) kookboek uitgebracht. De nieuwe Jamie heet Samen eten: Aan tafel! en staat vol met recepten die The Naked Chef en zijn gezin door de lockdown sleepten. Daarin draaide immers alles in huize Oliver om ouderwets gezellig samenzijn. Mét lekker eten natuurlijk! Deze watermeloenspiesjes zijn het perfecte hapje bij de borrel.
De combinatie watermeloen en feta is inmiddels een klassieker en dat is niet voor niets. Je kunt ze natuurlijk in een salade verwerken, maar Jamie Oliver heeft nog een veel leuker idee: rijg alles op een stokje voor het ideale borrelhapje!
Jamie: “Het is altijd leuk om vrienden te ontvangen met een koel drankje en een bijpassend hapje. Ik vind deze combi echt perfect, vooral op een snikhete dag. Neem rustig de tijd om de prachtige spiesjes te rijgen – hiermee zit je altijd goed.”
Watermeloenspiesjes met komkommer, feta, peterselie & ham
Op de dag zelf
Schil de watermeloen en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens met de feta in ongeveer even grote blokjes als de watermeloen. Pel en snipper de rode ui, en meng de ui in een ondiepe kom met het citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper. Pluk de bladpeterselieblaadjes erbij, voeg de komkommer, watermeloen en feta toe, en hussel alles rustig door elkaar. Neem gewoon de tijd om alles netjes op cocktailprikkers te rijgen en leg de spiesjes op een schaal. Sprenkel het sap erover en zet de spiesjes zolang in de koelkast.
Serveren
Heerlijk, rechtstreeks uit de koelkast, met een bordje goede droge ham erbij.
Calorieën: 83 kcal, vet: 4,4 g, verz. vet: 2,8 g, eiwit: 4,1 g, koolhyd.: 7,8 suiker: 6,5 g, zout: 0,7 g, vezels: 0,7 g
Samen eten: Aan tafel! van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 32,50.