Culy Homemade: watermeloensalade met ham en citroenpesto
Deze watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa zal alle aandacht trekken wanneer je ‘m op tafel zet. Wij doen dat bijvoorbeeld graag als bijgerecht bij de barbecue (heerlijk bij vlees!), óf gewoon als lunch. Hebben we dit soort zomerse taferelen gemist? Meer dan een klein beetje…
Het geheime ingrediënt in de citroenpesto zijn gekonfijte citroenen. Tegenwoordig vind je die gewoon in de Albert Heijn, van het merk SOUQ. Handig!
Sowieso is dat een heel goed idee om zo’n potje aan te schaffen. Het is namelijk ook lekker in Arabische stoofpotjes, marinades en pasta’s.
Een watermeloen snijden zonder je vingers te verliezen: zo doe je dat
Watermeloensalade met parmaham en citroenpesto
Toast de quinoa in een droge koekenpan tot hij begint te poffen en een mooi bruin kleurtje krijgt. Haal de quinoa van het vuur en laat afkoelen.
Verdeel vervolgens de blokjes watermeloen en de stukjes ham over twee borden.
Doe alle ingrediënten voor de citroenpesto in een vijzel of keukenmachine en mix tot een homogene massa. Proef er vervolgens van en voeg eventueel meer citroensap, olijfolie, zout en peper toe. Blijf mixen tot je de gewenste textuur en smaak hebt.
Lepel nu de citroenpesto op de borden. Maak de watermeloensalade tot slot af met extra basilicumblaadjes, de gepofte quinoa en de partjes citroen.
Meer met watermeloen:
- Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen
- Culy Homemade: zomers drankje met watermeloen, rozenwater en limoen
- Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman