Waterijsjes van aardbeien met vlierbloesemsiroop
Met deze warme dagen lusten we wel een lekker ijsje. Met maar drie ingrediënten en een paar uurtjes geduld, maak je deze heerlijke aardbeien-waterijsjes. Een ijskoude traktatie voor jong en oud.
Deze waterijsjes zijn van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Alles over vlierbloesem: de zomerse smaakmaker in je biertje en limonade
Zo maak je de aardbeien-waterijsjes met vlierbloesem
Spoel de aardbeien even schoon onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en verwijder dan de groene kroontjes.
Mix de aardbeien samen met de siroop en het water in een blender of met een staafmixer.
Giet dit mengsel in ijsvormpjes en sluit ze goed af met de deksels en de stokjes. Zet de vormpjes in de vriezer, het duurt ongeveer 4 tot 5 uur voordat de ijsjes zijn bevroren.
Laat voor het eten de ijsjes een minuut of 5 buiten de diepvries staan of dompel de vormpjes kort in heet water.
Trek de waterijsjes dan aan het stokje voorzichtig uit de vormpjes.
Recepten om af te koelen
- Zo maak je de perfecte ijskoffie
- Chocolate chip cookie ijsjes met salted caramel
- Roomijs met lavendel en witte chocolade