Culy Homemade: warme tofu met Aziatische dressing (klaar in 10 minuten)
Deze warme tofu met sojadressing en sesam smaakt alsof je ‘m bij een traditioneel Japans restaurant hebt besteld. Daarentegen is ‘ie zó makkelijk te maken, dat je je helemaal suf lacht.
Je kunt voor dit gerecht zowel gewone tofu als zijden tofu (ook wel bekend als silken tofu) gebruiken. Net wat je lekker vindt!
Wij gebruikten gochugaru om de saus wat pit te geven. Deze gedroogde Koreaanse chili is heel mild. Gebruik eventueel pul biber (aleppopeper) of gewone gedroogde chili als alternatief.
Dit gerechtje is heerlijk in plakjes bij de borrel of op een kommetje rijst met wat spinazie of paksoi.
Dit moet je zien: voor dit gerecht wordt een blok tofu 3600 keer ingesneden
Warme tofu met sojadressing
- Haal de tofu uit de verpakking, spoel af onder koud water en leg in een klein pannetje. Vul met koud water tot de tofu net onder staat. Verwarm op laag vuur (niet laten koken) en houd de tofu op deze manier warm.
- Plet de knoflook, hak fijn en bestrooi met een beetje grof zout. Wrijf met het lemmet van een keukenmes tot een pasta.
- Meng de knoflook in een kommetje met de andere ingrediënten voor de saus.
- Haal de tofu uit het warme water, leg op een bord en lepel de sojadressing eroverheen. Bestrooi met de sesamzaadjes, de bosui en de nori.