Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke volkorenkoekjes

Maak met minder dan 10 (!) ingrediënten deze makkelijke volkorenkoekjes. Niet zomaar koekjes, maar frisse exemplaren met een vleugje sinaasappelsmaak. Het is een recept dat je er op ieder moment bij kunt pakken. Lekker met een kopje thee of als snack voor onderweg.

Deze volkorenkoekjes maken we zonder suiker, want we gebruiken hier honing. Ook gaat er geen boter in de koekjes, maar olie. Dat maakt ze supermakkelijk om te maken. Want: geen gedoe met wachten tot de boter op kamertemperatuur is, en het luchtig kloppen van de zachte boter!

Volkorenkoekjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Neem de koekjes mee onderweg, of presenteer ze thuis in een mooie schaal om van te snacken als gezondere variant van een koekje voor tussendoor!

Volkorenkoekjes maken

  1. Klop de honing met het ei, de olie en de vanille-extract tot een glad mengsel met een garde. Voeg vervolgens het sinaasappelrasp toe en meng goed.
  2. Zeef de volkorenmeel en bakpoeder in een aparte kom en roer goed.
  3. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix het deeg goed tot je een stevig koekjesdeeg hebt.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en koel minimaal 30 minuten in de koelkast, zo kun je gemakkelijk de koekjes uitrollen. Een nachtje in de koelkast kan ook.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Strooi bloem over je keukenblad en deegroller. Rol vervolgens het koekjesdeeg uit tot een dikte van 1 tot 2 centimeter. Druk daarna met een koekjesvorm of een glas de volkorenkoekjes uit het deeg en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat afkoelen op een koelrek.
Volkorenkoekjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere koekjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.