Culy Homemade: vlierbloesem sour met passievrucht
Wat is cocktails maken toch een fijne bezigheid. De ingrediënten nauwkeurig afwegen (belangrijk!), het geluid van kletterende ijsblokjes wanneer je aan het shaken bent, de aroma’s van vers limoensap… Wij komen er helemaal van tot rust. Deze vlierbloesem sour is een echte lentecocktail: zacht en met een zoetje, maar toch ook zalig fris.
Vlierbloesem is afkomstig van de vlierstruik: een metershoge struik (of zelfs een klein boompje) met volumineuze trossen witte bloemetjes. De struiken groeien zowel in Europa als Azië en zijn (in Nederland) in het seizoen van mei tot juni.
Een ode aan vlierbloesem
De bloemetjes ruiken fantastisch en die geur vertaalt zich naar een net zo geweldige smaak: friszoet maar ook heel zacht. Omwille van het korte seizoen wordt vaak siroop of extract van de bloem getrokken: producten die je lang kunt bewaren zodat je een heel jaar lang de smaak van vlierbloesem bij je kunt hebben.
En zo is er dus ook vlierbloesemlikeur: een frisse, zachtzoete alcoholische drank die zich uitstekend leent voor cocktails. Vlierbloesemlikeur vind je onder meer bij Gall & Gall of online. Alleen al voor deze vlierbloesem sour is het ‘t waard om zo’n flesje in huis te halen.
Zo maak je de vlierbloesem sour met passievrucht en limoen
Doe de vlierbloesemlikeur, eiwit, passievrucht en het limoensap in de cocktailshaker. Vul de rest aan met ijsblokjes. Shake ongeveer 30 seconden.
Zeef de vlierbloesem sour in een glas. Werk eventueel af met een blaadje verse munt.
Meer lekkere cocktails:
- Het recept voor de lekkerste Pisco Sour: die verslavende Peruaanse cocktail
- ‘Moonlight Buck’ cocktail met de nieuwe Lunar Gin van Hendrick’s
- Culy Homemade: tjendol cocktail met pandanlikeur (tjendol met een tic!)