Culy Homemade: vitello tonnatosalade met tomaatjes en pijnboompitten
Op zoek naar een frisse lunch? Deze vitello tonnatosalade is alles wat je wil en meer. En heb je nou grote trek (of ben je op zoek naar een licht diner), serveer ‘m dan met een beboterde plak zuurdesembrood.
Vergis je trouwens niet: je zou het misschien niet zeggen, maar dit gerecht staat binnen tien minuten op tafel.
De plakjes kalfsfricandeau vind je overigens gewoon bij de supermarkt. Al maken wij voor deze vitello tonnatosalade toch met plezier een ritje naar de slager. Vers gesneden plakjes zijn nou eenmaal altijd lekkerder, en doen deze lunch daarmee alle eer aan.
Culy Homemade: kalfslapjes met pizzasaus (vitello alla pizzaiola)
Vitello tonnatosalade
Maak eerst de tonnatosaus. Doe daarvoor de inhoud van het blikje tonijn met de eidooiers, de mosterd en het vocht van de kappertjes in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde, romige massa.
Tijd om de salade op te maken. Verdeel de rucola en het kalfsvlees over je borden. Lepel er wat van de tonnatosaus over.
Maak de vitello tonnatosalade af met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en de geroosterde pijnboompitjes. Lekker met een fris glas witte wijn.
Meer makkelijke salades?
- Culy Homemade: hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s
- Pastasalade met miso, kip en komkommer
- Culy Homemade: simpele zomerse pruimensalade met Pecorino en balsamico