Culy Homemade: eenvoudig vispannetje met zalm, venkel en witte wijn
Met een vispannetje maak je gemakkelijk een waanzinnig lekker eenpansgerecht. Deels bereid op het fornuis, en daarna hup, de oven in. Lekker met zalm, venkel en makkelijke roomsaus. Alsof je thuis uit eten bent!
Het hele gezin én jezelf blij maken doe je met makkelijke eenpansgerechten, en dit keer hebben we een lekkere variant met vis voor je. Zo’n vispannetje zie je in een restaurant vaak met verschillende soorten vis, maar voor thuis is één vissoort kiezen praktischer. In dit vispannetje gaat zalm, gegaard in een makkelijke roomsaus met wijn.
Een goed passende groente bij zalm is venkel, die sluit ook goed aan bij de verse dille waarmee we dit vispannetje afmaken. Verder vullen we ‘m met krieltjes en kun je stokbrood erin dopen.
Venkel snijden, bereiden en schoonmaken: dit moet je weten over deze veelzijdige groente
Zo maak je een romig vispannetje met zalm en venkel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit een pan op het vuur en voeg een klont boter toe. Fruit de gesnipperde ui in de boter, voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee.
- Doe vervolgens de prei en venkel in de pan. Bak de groenten 5 minuten mee tot deze iets zijn geslonken.
- Voeg de bloem toe, en bak kort mee.
- Blus daarna de pan af met de witte wijn en schraap over de bodem met je pollepel. Voeg vervolgens de bouillon toe en blijf goed roeren.
- Leg de blokjes zalm en gesneden krieltjes in het vispannetje en zet 20 minuten in de oven, tot de zalm en de krieltjes gaar zijn.
- Haal de vis uit de oven en werk af met verse dille, het loof van de venkel en citroensap. Serveer het vispannetje met krokant stokbrood en extra citroenpartjes. Serveer het vispannetje direct, want anders wordt de zalm te droog.
Nog meer recepten met vis:
- Culy Homemade: kabeljauwburger met koolsalade en dikke frieten
- Culy Homemade: Chirashi bowl (gezonde Japanse rijstbowl met vis)
- Culy Homemade: snelle vis in zoutkorst met een kleurrijke salade