Makkelijke vijgenchutney van David Lebovitz (met verse of gedroogde vijgen)
Heb je nog een overschot aan verse of gedroogde vijgen in huis? Zelfgemaakte vijgenchutney is heerlijk, zeker in combinatie met een lekker stuk kaas en een glaasje wijn. Dit recept komt van onze held David Lebovitz.
David Lebovitz is een Amerikaanse patissier en kookboekenschrijver die bekend werd toen hij zich in Parijs vestigde en zich daar ontpopte tot één van de eerste foodbloggers. Dit is zijn recept voor de lekkerste vijgenchutney.
Je kunt dit recept zowel maken met verse vijgen als met (gewelde) gedroogde vijgen.
Heerlijk vijgen-recept: vijgenchutney maken
- Verwarm in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de uien totdat ze glazig zijn en blijf roeren. Dit duurt ongeveer tien minuutjes.
- Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de vijgen. Laat dit mengsel ongeveer twintig minuten sudderen, voeg dan de vijgen toe en leg een deksel op de pan. Kook de vijgen nog vijf tot tien minuutjes mee, totdat ze zacht en gaar zijn.
- Haal de deksel van de pan en kook nog vijf tot tien minuutjes op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Als het goed is is je chutney nu ingedikt en heeft -ie de consistentie van jam. Enjoy!
Ook lekker met vijgen of chutney
- Crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten
- Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen
- Tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto
- Snelle zelfgemaakte flatbreads met ei en mangochutney