Zomerse Vietnamese salade met garnalen, komkommer en noedels
Op warme dagen wil je gerechten die niet te zwaar op de maag zijn. Deze Vietnamese salade met garnalen past perfect in dat plaatje: lekker fris en vol van smaak. Heerlijk met komkommer, glasnoedels en pinda’s.
Deze maaltijdsalade is goed voor te bereiden zodat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen. Heerlijk als bijgerecht tijdens een barbecue of ideaal om in te pakken voor een stranddag.
Hou de pinda’s in dat geval wel apart tot het moment dat je gaat eten. Zo blijven ze goed knapperig en op hun allerlekkerst!
9x de lekkerste salade-recepten voor op plakkerige zomerdagen
Bereidingswijze Vietnamese salade met garnalen
- Meng de vissaus, de suiker, het limoensap en het water.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de peper in dunne ringen. Meng ze door de dressing. Zet opzij voor later.
- Snijd de komkommer in grove stukken en ‘smash’ ze met de platte kant van een mes. Bestrooi met wat zout en leg ze in een vergiet zodat het vocht uit de komkommer trekt.
- Bereid de glasnoedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel ze af met koud water.
- Laat een koekenpan heet worden op hoog vuur. Voeg wat zonnebloemolie toe en bak de garnalen aan beide kanten kort gaar.
- Draai het vuur uit en voeg de fijngehakte knoflook toe. Roer goed door de garnalen heen en breng op smaak met zout. Laat de garnalen volledig afkoelen.
- Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Rol ze op als een sigaar en snijd de kruiden fijn.
- Spoel het zout van de komkommers onder stromend water en knijp zoveel mogelijk vocht uit de groente.
- Meng de komkommer, de noedels, de wortelreepjes, de kruiden, de garnalen en de saus door elkaar heen.
- Serveer op een groot plat bord en strooi de gehakte pinda’s over de noedelsalade heen. Top de salade af met wat extra munt en koriander.
Meer Vietnamese recepten:
- Simpele versie van banh mi
- Summer rolls met het beste van de lente
- Moet je proeven: Vietnamese koffie en ijskoffie