Culy Homemade: frisse Vietnamese noedelsalade met gehakt
Fris, knapperig, sappig: deze Vietnamese noedelsalade met gehakt heeft het allemaal. Laat je niet afschrikken door de lengte van de ingrediëntenlijst: dit gerecht is snel klaar en niet moeilijk om te maken.
Liever een vega versie van deze Vietnamese noedelsalade? Gebruik dan vega gehakt of tofu. Pas jouw bowl naar smaak aan.
Het enige wat je er écht in moet stoppen, is de dressing. Dat is namelijk de culinaire lijm die alles samenbindt. Nuoc cham heet deze saus in het Vietnamees. Erg lekker bij summer rolls en imperial rolls, maar ook in een salade. Waarvan akte!
> En heb je deze al eens geprobeerd: snelle Vietnamese loempiaschotel
Vietnamese noedelsalade met gehakt
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op medium vuur en bak de knoflook en citroengras een minuutje tot ze geurig zijn. Voeg het gehakt toe en roer alles door elkaar. Laat het gehakt bakken tot het gaar is en lekker bruin en crispy.
Roer de suiker en vissaus door het gehakt en laat een minuutje meebakken. Haal de pan van het vuur.
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de little gem en de komkommer over vier kommen of diepe borden. Schep de rijstnoedels erbovenop, gevolgd door het gehakt. Druppel de dressing eroverheen en bestrooi tot slot met de verse kruiden en de pinda’s. Serveer eventueel met een partje limoen.