Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Victoria sponge cake (luchtige aardbeientaart met room)

Er gaat niets boven een goede aardbeientaart. En voor de beste variant spieken we bij de Britten, want zij maken als jaren de Victoria sponge cake. Dat is een luchtige cake vernoemd naar koningin Victoria gevuld met slagroom en aardbeien. Perfect voor verjaardagen en speciale gelegenheden als Moederdag of bruiloften. En toch is dit is een makkelijke taart, waar iedereen van zal houden.

Een gevalletje eenvoud op z’n mooist!

De makkelijkste aardbeientaart

Het fijne aan de Victoria sponge cake is dat je ‘m kunt aankleden zoals je zelf wil. Wij voegen hier verse aardbeien toe om ‘m nog fruitiger te maken, maar je kunt de aardbeientaart ook zonder verse aardbeien maken. Ook kun je naar wens extra toppings toevoegen. Denk bijvoorbeeld eens aan pistachenootjes!

Waan je even in Engeland bij The Cottage in Amsterdam

victoria spongecake met aardbeien aardbeientaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de Victoria sponge cake

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en beboter twee springvormen van 20 cm.
  2. Doe de boter, de suiker en de geklutste eieren in een kom. Zeef het zelfrijzende bakmeel en het bakpoeder en voeg ook de melk toe aan de kom. Mix vervolgens alle ingrediënten tot een glad beslag.
  3. Verdeel daarna het beslag over de twee springvormen. Strijk het beslag glad met de achterkant van een lepel of een paletmes.
  4. Plaats de twee victoria spongecakes in de oven en bak in 25-30 minuten gaar. Als je een ander formaat bakvorm gebruikt kan de baktijd veranderen. Haal de cakes uit de springvorm en laat ze op een koelrek afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Maak ondertussen de vulling. Begin met de slagroom. Klop de slagroom en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en vervolgens het vanille-extract toe.
  6. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren.
  7. Pak een van de cakes erbij en besmeer met de aardbeienjam. Doe vervolgens de 2/3 van de slagroom erop en als laatst de verse aardbeien. Pak de andere cake en plaats erbovenop. Besmeer met de rest van de slagroom en bestrooi met poedersuiker. Maak af met verse aardbeien en dig in.
@culynl

We zitten midden in het aardbeienseizoen: reden te meer om deze Victoria Spongecake te bakken! Deze aardbeientaart met slagroom en jam ziet er indrukwekkend uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. 🍓🍰 Recept vind je op Culy.nl 🧡 #voorjou #fypシ #recipe

♬ –

Nog meer taarten:

victoria sponge cake / aardbeientaart | taart aansnijden
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.