Culy Homemade: fris vega venkelsoepje met sinaasappel
Venkel heeft voor sommige mensen een slecht imago. Onterecht als je het ons vraagt! Wanneer je venkel stooft, wordt ‘ie heerlijk zoet en onweerstaanbaar. Met dit venkelsoepje maskeren we de anijssmaak met frisse sinaasappel en tover je een heerlijk lenterecept op tafel.
Soep maken is kinderspel; zeker met dit recept. Het lekkerste is om verse bouillon te gebruiken, maar voor het gemak grijpen we hier naar het good old bouillonblokje. Dit venkelsoepje is ideaal voor in de lente. We brengen het op smaak met tijm en knoflook.
In dit recept kiezen we ervoor om de soep te zeven. Hierdoor krijg je een heerlijk gladde soep, maar het is niet per se nodig. Wanneer je houdt van een dikkere soep of simpelweg geen zin hebt om het te zeven kun je dit ook laten voor wat het is.
Recept voor vega venkelsoepje
- Snij de venkel, witte uien en bleekselderij in grove stukken. Bewaar de venkeltopjes en leg die opzij.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan.
- Bak de gesneden groentes op halfhoog vuur zo’n 5 minuten of tot het begint te zweten en zacht is.
- Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel zo’n 25 minuten rustig trekken zonder dat de soep kookt.
- Verwijder de takjes tijm en pureer de rest tot een gladde massa.
- Zeef de soep en voeg het sap van de sinaasappel toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat olijfolie en venkeltopjes.
Meer soep:
- Bisque recept met een duurzaam tintje
- Lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl
- Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber