Salsa van waterkers met zwaardvis en tomaat van Bart van Olphen
Goed nieuws: Bart van Olphen heeft een nieuw kookboek! Veggies & Fish is een fantastisch verzamelwerk van 80 recepten waarin groenten en vis de hoofdrol spelen. Van Nikkei-oesters tot laksa met kokkels en spicy calamares: de gerechten zijn stuk voor stuk briljant bedacht. Dit recept voor salsa van waterkers en koriander met zwaardvis en tomaat is er zo eentje. En goed nieuws, want jij maakt kans om het kookboek te winnen.
Bart: “Dit is mijn variant op een klassieke salsa verde, een saus met groene kruiden. Deze salsa past geweldig goed bij rauwe vis. De peperige smaak van de waterkers maakt deze salsa lekker pittig. Maar voel je natuurlijk vrij om andere kruiden te gebruiken, zoals basilicum, peterselie, kervel of dille.”
Zo maak je de salsa van waterkers met zwaardvis en tomaat
Meng voor de salsa de knoflook, kappertjes, waterkers, korianderblaadjes, azijn, olijfolie en het citroensap in een blender. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Leg de zwaardvisfilet op een snijplank. Leg je ene hand op de vis en snijd hem met een fileermes in zo dun mogelijke plakken. Vouw om elke plak zwaardvis een stuk plasticfolie. Sla met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan op de plakjes zodat ze dunner en groter worden.
Bestrijk de borden waarop je het gerecht gaat serveren met wat olijfolie zodat de vis niet blijft plakken. Verdeel de plakken vis over de borden.
Verdeel een eetlepel salsa over de zwaardvis op elk bord. Meng de sla en tomaat met olijfolie en verdeel deze over de vis.
Verdeel de kappertjes, bosui, citroenschil, doperwtenscheuten en het amandelschaafsel over de borden en serveer de resterende salsa er apart bij.
Veggies & Fish winnen
Willen jullie meer recepten uit het nieuwe kookboek van chef en Fish Tales oprichter Bart van Olphen op tafel zetten? Dan hebben wij goed nieuws, wij geven namelijk een boek weg!