Veggie scramble met witte bonen uit Easy Vegan
Probeer je in het nieuwe jaar minder vlees te eten? Of wil je ook minderen met kaas en zuivel? Dan komt dit recept uit het kookboek Easy Vegan 2 van Living The Green Life goed van pas. Deze veggie scramble staat binnen 30 minuten op tafel (fijn!), is hartstikke gezond (ook fijn!) en je hoeft er geen vreemde ingrediënten voor in huis te halen (drie keer fijn is…).
Het kookboek staat bomvol heerlijke, toegankelijke recepten, want veganistisch eten is helemaal niet moeilijk. Oh, en Easy Vegan won de Vegan Award voor het Beste vegan kookboek van 2018. Nog een reden om dit recept voor veggie scramble toch zeker een keertje te proberen.
Op zoek naar een vegan scramble maar wil je geen tofu gebruiken? No worries, deze veggie scramble met witte bonen gaat je dag maken!
Zo maak je de veggie scramble
Pel en snipper de uien en pel en pers de knoflook. Verwarm in een grote pan de olijfolie en fruit daarin de ui en de knoflook 5 minuten. Voeg het kurkuma-, curry- en chilipoeder toe, plus het zout en bak nog 2 minuten.
Laat de witte bonen uitlekken en doe ze in de pan, samen met de 4 eetlepels water. Zet het vuur laag en laat de bonen 5 minuten zachtjes pruttelen.
Was en snijd de spinazie. Snijd de bosui in ringen, de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de scramble. Laat alles nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Schep de scramble in twee kommen. Strooi de chilivlokken erover en leg de avocado erop.
Tip: Geen fan van witte bonen? Je kunt voor deze vega(n) scramble alle soorten bonen gebruiken.
Easy Vegan 2 – Met de lekkerste recepten van over de hele wereld ligt nú in de digitale boekhandel voor €20,-
Toetje? Probeer deze veganistische recepten
- Mangocheesecake zonder bakken (glutenvrij)
- Vegan salted caramel maken doe je zo
- Vegan banana bread met salted caramel