Culy Homemade: gnocchi met een vega(n) ragù
Op zoek naar een hartverwarmende maaltijd boordevol smaak? Dan ben je met deze gnocchi met vegetarische ragù op het juiste adres. Puur comfort food, want deze vegetarische variant is relatief snel klaar en hoeft niet uren te pruttelen op ‘t vuur!
Dit is ook een topper om in bulk te maken en te bewaren in de vriezer. Want deze vegetarische ragù is niet alleen lekker met gnocchi, maar ook met andere pastasoorten als spaghetti.
We gebruiken linzen uit blik, zo is de vegetarische ragù lekker snel klaar, en wel binnen een uur. Lekker met champignons voor een chewy textuur. En umami natuurlijk, die vijfde smaak voegen we ook toe middels eens scheutje sojasaus.
Gnocchi met vegetarische ragù maken
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe. Bak zo’n 15 minuten op laag vuur, tot de groente zacht zijn.
- Doe de champignons in de pan en bak 10 minuten mee, tot het meeste vocht eruit is gebakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten, tot de zurigheid eruit is. Giet daarna een eetlepel sojasaus erbij voor extra umami. Vervolgens doen we de de tomatenblokjes en de linzen erbij. Roer goed en laat 20 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer door de saus tot de kaas is gesmolten. Giet ook een scheutje room toe en breng vegetarische ragù op smaak met zout en peper.
- Meng de gnocchi met de vegetarische ragù en verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi als laatst met extra Parmezaanse kaas en bieslook.
Nog meer vegetarische recepten:
- Culy Homemade: pasta alla vodka met pompoen
- Culy Homemade: makkelijke bonenschotel met minder dan 10 ingrediënten
- Culy Homemade: makkelijke kokos saag paneer (vegetarische Indiase curry)