Vegetarische pizza’s van Yvestown
Deze twee yummy vegetarische pizza’s komen uit het boek Yvestown in de keuken. Een boek van de populaire blogger Yvonne Eijkenduijn van de blog Yvestown, vol mooie keukens én veel recepten. Een aanrader!
Het deeg
Meng de tarwebloem, gist en zout in een kom. Schenk het warme water en de koolzaadolie erbij. Kneed het geheel ongeveer 5-10 minuten met je handen totdat het massief en glad is. Het deeg is in het begin heel plakkerig, maar probeer toch niet teveel bloem te gebruiken bij het kneden. Zo blijft het deeg goed stevig. Na 5 minuten wordt het deeg steeds minder plakkerig. Poeder de deegbal met wat bloem en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek en zet hem 2-3 uur apart, zodat het deeg kan rijzen. Bepoeder daarna het aanrecht met bloem en rol je pizza’s uit in de gewenste maat.
Pizza met artisjokken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de pizzabodem(s) op bakpier op een bakplaat. Snipper de uien en knoflook en bak ze met olijfolie in een koekenpan. Snijd de artisjokharten fijn en verbrokkel de gorgonzola. Leg alles op de pizzabodem(s) en bestrooi met takjes rozemarijn en zout en peper. Schenk er eventueel nog wat olijfolie over. Bak de pizza(‘s) ongeveer 25 minuten in de oven.
Pizza met bladspinazie
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de pizzabodem(s) op bakpier op een bakplaat. Hak de uien, knoflook fijn en bak ze in een koekenpan met olijfolie. Hak de bladspinazie fijn en voeg hem toe aan de uien en knoflook, bak kort mee. Leg alle ingrediënten op de pizzabodem(s), garneer met zout en peper en extra olijfolie. Plaats de pizza(‘s) ongeveer 25 minuten in de oven.
Het boek Yvestown in de keuken is in de (digitale) boekwinkel en uiteraard via Bol.com te koop voor € 32,50.