Vegetarische pita’s met yoghurt-komkommersaus van ZTRDG
Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: vegetarische pita’s met yoghurt-komkommersaus.
Zelf pita’s maken
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven een kom. Voeg de yoghurt, zout en water toe en meng goed met een vork. Bestuif je aanrecht en je handen met een beetje bloem. Kneed dan ongeveer 10 minuten tot je een soepel deeg hebt. Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
Zorg ondertussen dat de grillpan goed heet is. Verdeel het deeg in 8 porties. Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt. Grill de broodjes ongeveer 1,5 tot 2 minuten per kant in een hete grillpan of koekenpan. Als ze aan beide kanten mooi knapperig zijn en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pitabroodjes gebruiken, als je sneller klaar wilt zijn.
De vegetarische pita’s afmaken
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bieten, verwijder de wortels en andere oneffenheden en snij in grove stukken. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat in de oven circa 45 minuten roosteren.
Meng voor het sausje de yoghurt met de geraspte komkommer en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de pita’s met rauwe spinazie, de geroosterde bietjes, feta, koriander, hummus en de yoghurtsaus.
Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd.