Redactie
Redactie Diner 17 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische courgette curry van Julius Jaspers

Dit heerlijke recept voor vegetarische curry met courgette komt uit het musthave boek Smart Cooking Compleet van Julius Jaspers (Carrera, € 17,50).

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten

Ingrediënten

Voor 6 personen:
  • ½ theel. mosterdzaad
  • ½ theel. komijnzaad
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaadjes en kleingesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 10 gram currypoeder
  • 5 gram zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 1200 gram groene courgette, in dobbelstenen van 2 x 2 cm
  • 400 ml kokosmelk
  • 12 takjes koriander, alleen de blaadjes, kleingesneden
  • 80 gram cashewnoten, gekneusd en geroosterd
Beoordeling
4.4 / 5 sterren. 18 x beoordeeld.

Rooster mosterd- en komijnzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maak een currypasta door de zaadjes, knoflook, Spaanse peper, gember, currypoeder en zout in de keukenmachine fijn te malen.

Smoor de ui glazig in de olie en voeg de currypasta toe. Laat de pasta 2 minuten doorpruttelen en voeg de courgettes toe. Roer alles goed door en stop hier als je het later wilt opwarmen.

En dan à la minute:

Verwarm de courgettes door en door in de pan en voeg de kokosmelk toe. Breng tegen de kook aan en laat de kokosmelk 10 minuten indampen. Serveer direct, gegarneerd met koriander en cashewnoten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.