Vegetarische carpaccio van gele courgette met feta en blauwe bessen
Ziet dit er niet gezellig uit, zoān bordje met gele zonneschijn? Carpaccio kennen we voornamelijk als een vleesgerecht, maar je kunt het ook heel goed maken van groenten, zoals met deze mooie, gele courgette. Als je geen gele variant kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon een groene gebruiken. Serveer het als voorgerecht of als zomerse lunch met een lekker stokbrood erbij.
Dit heerlijke, zomerse gerecht komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Zo maak je de carpaccio met gele courgette
Spoel de gele courgette schoon onder een koude kraan en dep ām droog met keukenpapier.
Snijd de courgette in dunne plakjes, het beste gaat dit met een mandoline. Leg de plakjes mooi overlappend op de borden.
Maak de dressing door de olijfolie met de citroensap te mengen. Lepel dit over de courgette heen.
Verkruimel de feta boven de courgette en strooi de blauwe bessen erover.
Garneer de carpaccio met kleine blaadjes munt en bestrooi als laatste met peper en zout uit de molen.