Zo maak je de perfecte vegetarische balletjes
Gehaktballetjes zonder vlees, kan dat? Jazeker! Deze vegetarische balletjes maak je met noten, kaas, eieren en kruiden.
- 150 gram amandelen of walnoten, geroosterd
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- ¼ theelepel zeezout
- Zwarte peper
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gram paneermeel
- 2 grote eieren
- Olie, om in te bakken
Doe de geroosterde noten en knoflook in een keukenmachine of hakmolen en pulse tot grove kruimels. Voeg de peterselie, zout, peper, Parmezaanse kaas en paneermeel toe, en meng verder met de pulse-knop. Voeg de eieren toe en mix verder tot het mengsel een plakkerig geheel vormt.
Vorm er balletjes van en bak deze rondom goudbruin in wat olie in de koekenpan. Lekker om deze vegetarische balletjes te serveren met tomatensaus en pasta!