Vegan toast met kokosspread uit Easy Vegan all-day breakfast
Vegan broodbeleg gaat echt wel verder dan hummus en pindakaas. Deze vegan toast met kokosspread is het zalige bewijs. De kokosspread zorgt voor een zomers feestje op je toast. Het is fluweelzacht en ontzettend vol van smaak. Gooi er dan nog een flinke laag fruit overheen en maak af met knapperige stukjes noot. Driedubbel beleg. Precies zoals we het graag zien.
Dit goddelijk zomerse recept komt uit het kookboek Easy Vegan all-day breakfast. Een kookboek voor de ontbijtliefhebber, óók als je niet per se veganistisch eet. De recepten zijn toegankelijk, kleurrijk, gezond en boven alles heel erg lekker.
Overigens zijn we gek op goed belegd toast als ontbijt. Andere Culy-favorieten zijn deze shakshuka toast (met ei en hummus) of deze met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop. Dat is lekker wakker worden.
Zo maak je de vegan toast
Doe de geraspte kokos, de kokosolie en het citroensap in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread.
Voeg de vanille, ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 minuut draaien.
Rooster het brood in de broodrooster.
Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen.
Voor een tropisch effect kun je ook mango en passievrucht gebruiken als topping.
Je koopt Easy Vegan – All day breakfast van Living the Green Life nu in de (digitale) boekhandel voor 22,50 euro.
Meer vegan (ontbijt)recepten:
- Koffiesmoothie met havermout (wakker worden met een kick)
- Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
- Vegan frozen yoghurt reep met kokosyoghurt