Culy Homemade: vegan soba noodles met bosui en komkommer
Deze snelle vegan soba noodles met bosui zijn een favoriet op de Culy-redactie op een drukke doordeweekse dag. Want je zet ze binnen 20 minuten op tafel. Amper werk, barstensvol smaak én helemaal vegan. Lekker fris voor de lunch of als lichte avondmaaltijd.
Wij gebruiken voor dit gerecht soba noodles. Dat zijn die bruin-grijs gekleurde Japanse noodles gemaakt van boekweit, glutenvrij dus. Deze noodles kun je gewoon vinden in de supermarkt. Niet gevonden? Dan kan je natuurlijk ook jouw favoriete soort noodles gebruiken. Deze vegan soba noodles eten we graag warm én koud. Lekker als warme avondmaaltijd, maar ook top als koud gerecht bij een picknick of lunch onderweg.
https://www.culy.nl/inspiratie/culys-weekmenu-warm-en-koud-eten/
Zo maak je de vegan soba noodles met bosui en komkommer
Meng als eerst de ingrediënten voor de saus in een kom. Voeg hiervoor de sesamzaadjes, rijstwijnazijn, sojasaus, honing, sesamolie en sriracha toe aan een kom en meng goed door elkaar. Doe daarna de bosui erbij, en schep voorzichtig om.
Kook de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit sesamolie in een pan. Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Doe daarna de knoflook, gember en chilivlokken erbij en bak 1 minuut samen. Voeg daarna de witte kool toe. Bak het geheel in 10 minuten tot het gaar is, maar nog wel een lichte crunch heeft.
Voeg de soba noodles samen met de saus toe aan de pan met de witte kool. Haal de pan daarna direct van ‘t vuur. Doe de komkommer en wortel in de pan en meng alles nog eens goed door elkaar. Voeg daarna de blaadjes koriander toe. Doe dit als laatste, zodat de korianderblaadjes niet verwelken.
Verdeel de vegan soba noodles over de kommen. Maak af met gehakte pinda, extra korianderblaadjes en chilivlokken.
Nog meer Aziatische gerechten:
- Culy Homemade: noodles met oesterzwammen (een vega umamibom)
- Culy Homemade: snelle ‘biangbiang noodles’ (noedels in pittige olie)
- Culy Homemade: de beste (en makkelijkste!) pindakaasnoodles ooit