Culy Homemade: rode rijstsalade met granaatappel en krokante kikkererwten
De inspiratie voor deze vegan rijstsalade vonden we in Indiase hoek. Het resultaat is één groot feest aan smaak en textuur. Precies zoals het een goed gerecht – plantaardig of niet – betaamt dus.
Tip: bij toko’s liggen allerlei toffe Indiase zakjes met krokante, chipsachtige strooisels. Neem eens zo’n zakje mee en je zal zien dat het de ideale topping is voor salades en Indiaas geïnspireerde gerechten. Zo ook bij deze vegan rijstsalade, die extra crunch krijgt dankzij mix voor bhel puri (een strooisel van gepofte rijst, noten en gefrituurde stukjes aardappel).
Kun je daar nou niet aankomen? Geen zorgen: ook dan is dit gerecht al heel, heel erg lekker.
Vegan rijstsalade met knapperige kikkererwten
Kijk de rode rijst volgens de verpakking en giet af.
Giet de kikkererwten af en dep ze droog met een schone theedoek. Bak ze samen met de vadouvan en een snuf zout in een koekenpan tot ze krokant worden. Voeg ook de cashewnoten toe aan de pan en rooster mee tot het aroma van de noten vrijkomt (blijf goed roeren). Haal van het vuur en zet apart.
Maak de groene saus door de korianderblaadjes samen met de munt, een scheut olijfolie, het sap van één limoen en een flinke snuf zout en peper te mixen in een blender (of gebruik je staafmixer).
Tijd om de vegan rijstsalade op te maken. Verdeel de rode rijst over borden en verdeel er de rode kool en de granaatappelpitjes over. Schep het kikkererwten-cashewmengsel daarover en lepel de groene saus daarover. Maak af met de bhelpurimix (als je die hebt) en serveer de vegan rijstsalade met een paar partjes van de limoen.
Meer recepten voor rijstsalade:
- Vegetarische rijstsalade met linzen en witlof
- Culy Homemade: wilde-rijstsalade met geitenkaas
- Aziatische salade met zwarte rijst, gegrilde wortel, mango en edamame