Kleurrijke en vegan regenboogsalade uit Deliciously Ella
Fan van Ella Mills’ gezonde keuken? Dan moet je echt een keer deze vegan regenboogsalade maken. Het recept komt uit Deliciously Ella 2, Ella’s nieuwe boek vol makkelijke plantaardige recepten. De kleuren van de regenboog op je bord: daar word je toch instant blij van?
Wie Deliciously Ella een beetje kent, weet dat deze Britse foodblogger uitblinkt in het bedenken van kleurrijke, gevarieerde en gezonde recepten. In haar nieuwste boek ligt de klemtoon op plantaardige gerechten, een feest voor vega’s en vegans, maar vooral voor iedereen die van smaakvolle gerechten houdt. Eerder deelden we haar simpele pestosalade, dit keer is het de beurt aan de regenboogsalade met quinoa en edamame.
Vegan regenboogsalade van Ella
Ella: “Deze regenboogsalade is een geweldige manier om meer groenten te eten. Hij zit vol met edamame, mais, gekleurde snijbiet, lente-uitjes en avocado, omgehusseld met quinoa en een dressing met ahornsiroop en appelciderazijn. Hij is simpel en superlekker.
Ik eet hem graag met hummus, wat elke hap extra romig maakt. Ik maak graag een dubbele hoeveelheid pesto, die ik in de koelkast bewaar en door pasta met groenten of sladressings roer of op een rijst- of quinoabowl schep. Restjes van deze salade zijn heerlijk op zuurdesembrood!”
Zo maak je deze vegan salade
Verwarm de oven voor op 240 °C (heteluchtoven 220 °C).
Kook eerst de quinoa in een pan met 500 ml water. Breng dit aan de kook en laat de quinoa 12-15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de edamame de laatste paar minuten toe. Giet af en laat afkoelen.
Trek terwijl de quinoa kookt de boerenkoolbladeren van de stengels (gooi die laatste weg). Leg de boerenkoolbladeren en mais op een bakplaat (houd ze zo mogelijk uit elkaar), besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Rooster ze 5-10 minuten in de oven tot de mais begint te verschroeien en de boerenkool een beetje crispy wordt.
Roer intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng als alles klaar is de mais, quinoa, edamame, snijbiet en dressing goed door elkaar in een grote schaal.
Roer tot slot de boerenkool en lente-ui erdoor en voeg de stukjes avocado en de granaatappelpitten, als je die gebruikt, toe vlak voor je serveert.
Tips van Ella
Dit is een geweldige salade om te maken als je geen voedsel wilt verspillen. Je kunt alle restjes groenten die je hebt erin doen. Wij hebben zelfs wel stukjes geroosterde broccolistengels gebruikt en die waren heerlijk, net als stukjes rode biet.
Deliciously Ella – Het plantaardige kookboek – (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,99 euro.