Culy Homemade: vegan kipburgers van de barbecue met kimchimayonaise
Deze vegan kipburgers van de barbecue zijn niet alleen makkelijk om te maken, snel klaar en volledig plantaardig; ze zijn ook echte smaakbommetjes dankzij de kimchimayonaise.
Kant-en-klare kipburgers zijn ideaal als je geen tijd hebt om lang in de keuken (of achter de barbecue) te staan en met plantaardige kipburgers scoor je meteen ook hoge ogen. Voor een pittige kick maken we er een kimchimayonaise bij. Let wel even op of je vegan kimchi inslaat; sommige varianten bevatten namelijk vissaus of ansjovis.
Ook fijn: deze vegan kipburgers van de barbecue zijn in 10 minuten klaar!
Culy Homemade: gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)
Vegan kipburgers van de barbecue
Verhit de barbecue en grill de kipburgers op middelhoog vuur 3 à 4 minuten per kant. Zodra de burgers goudbruin zijn en er smakelijk uitzien, haal je ze van de barbecue af. Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze ook nog kort op de open kant op de barbecue (houd ze goed in de gaten, dit kan hard gaan).
Maak ondertussen de kimchimayonaise. Hak de kimchi grof en stop ‘m samen met de mayonaise in een hoge maatbeker. Ga er met de staafmixer doorheen tot alles mooi gemengd is.
Smeer wat van de kimchimayonaise op de hamburgerbroodjes. Leg de plakjes sla en de vegan kipburgers erop. Volg met de plakjes komkommer, de gebakken uitjes en de gehakte bieslook.
Meer vegan barbecuerecepten:
- Vegan köfte van de barbecue (met Indiase kruiden)
- Culy Homemade: paddenstoelen yakitori van de BBQ (vegan!)
- 8x stoere groente voor op de barbecue (doei groentespiesjes en maiskolven!)