Gezonde frozen yoghurtreep met kokosyoghurt
Soms heb je van die dagen dat je trek hebt in een lekkere, zoete snack. Zoals elke dag (let’s be honest). Maar helaas is elke dag taart of gevulde koeken eten een beetje teveel van het goede. En dan is deze vegan frozen yoghurtreep met kokosyoghurt de ultieme uitkomst. Gezond, vullend én barstensvol vitamines en mineralen. Altijd een fijne bijkomstigheid.
En wat ook nog eens super fijn is: je hebt de repen in een mum van tijd gemaakt! Let wel; ze moeten nog zo’n 2 uur (of een nachtje) in de vriezer hard worden. Je maakt de yoghurtrepen met kokosyoghurt, waardoor ze helemaal vegan zijn. In dit recept gebruiken we de nieuwe Coco Greek Style plantaardige yoghurt van Abbot Kinney’s.
Zo maak je de frozen yoghurtrepen
Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen met bakpapier.
Meng de Coco Greek Style yoghurt en chiazaadjes totdat het goed is gemengd. Zet opzij.
Doe de amandelen in de keukenmachine en pureer voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en pureer opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten.
Voeg het lijnzaad, noten en dadelmengsel uit de keukenmachine toe en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een overheerlijk kruimeldeeg!
Giet en verdeel de Coco Greek Style yoghurt in de met bakpapier bedekte ovenschalen en verspreid het dun over de schaal. De laag moet zo’n 0,5 – 0,8 cm dik zijn. Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
Bedek de ovenschalen met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
Snijd de repen in stukken naar wens. Serveer meteen, en bewaar de repen in de vriezer in een luchtdichte bak of zak.