Redactie
Redactie Dessertrecepten 24 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Vegan en lactosevrije slagroom maken van kokosmelk

Slagroom kan soms zó lekker zijn: op een gebakje, door de koffie of gewoon een flinke toef snoepen. Helaas is het allesbehalve gezond en kunnen veganisten of mensen met een lactose-intolerantie er niet van genieten. Maar gelukkig is er deze variant van kokosmelk!

Neem een blikje kokosmelk en leg deze een paar uur, het liefst een nacht, in de koelkast. Schep vervolgens de dikke kokosroom uit het blik, maar laat het water onderin zitten. Voeg eventueel een snufje kaneel en vanille toe, en klop luchtig met een mixer. Genieten maar!

Tip: probeer het eens als topping op een citroentaart of carrot cake met wat vers geraspte kokos! 

Slagroom

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.