Culy Homemade: vegan chocolademousse van maar 4 ingrediënten
Intimideert de vegan keuken je nog een beetje? Geen zorgen, deze vegan chocolademousse bewijst het tegendeel. Het enige wat je hier hoeft te doen, is een aantal ingrediënten in je blender gooien. Zo makkelijk kunnen toetjes zijn.
Het geheime ingrediënt in deze vegan chocolademousse? Da’s silken tofu: die zijdezachte variant van de populaire vleesvervanger. Die haal je bij grotere supermarkten of bij de toko, waar je ‘m vaak ook nog eens vers kunt scoren (tip!). Kies voor de chocolade vooral je favoriete donkere chocolade uit (wij zijn bijvoorbeeld erg fan van die van The Chocolate Makers). En met die adviezen kan dit toetje onmogelijk mislukken…
Vegan chocolademousse
Smelt de chocolade au bain marie. Dat wil zeggen: breng een pan met water aan de kook en plaats daar een hittebestendige kom of schaal op. Breek de chocolade in die schaal en wacht geduldig – en al roerend – tot de chocolade gesmolten is. Haal de schaal daarna van de pan en laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen.
Mix de zijden tofu samen met de koffielikeur en een snufje zout in de blender (of gebruik een mengkom en je staafmixer). Spatel de gesmolten chocolade daar vervolgens bij en mix tot een luchtige, homogene massa.
Verdeel deze mousse over vier glaasjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Maak de vegan chocolademousse af met wat extra grof zeezout.
Meer makkelijke toetjes?
- Culy Homemade: tiramisu affogato (een makkelijk toetje)
- Spekkoek milkshake
- Culy Homemade: simpele vegan panna cotta met karamel en pinda’s