Vegan burrito’s met scrambled tofu en kidneybonen
Die lekkere wrap, spicy kruiden, en niet te vergeten een goede hoeveelheid bonen en mais: burrito’s zijn een overheerlijk gerecht uit de Tex-Mex keuken. Of je ze nu oprolt in een wrap of maakt in een grote pan om samen te delen. De burrito’s in dit recept maak je met scrambled tofu, dus dat maakt ze vegan. Perfect als je een dagje geen vlees wilt eten. Maak ‘m vooral wat pittiger met wat sambal, Spaanse peper of Sriracha als je van spicy houdt.
Ook lekker – maar wel iets minder vegan – is geraspte oude kaas op de burrito. En als je er nog wat extra’s bij zoekt, kun je er een lekkere guacamole bij serveren.
Dit recept komt van Bianca Slotboom van De Keukenboef. Een foodie met een eigen restaurant in Amsterdam waar ze drie keer per dag achter het fornuis staat. Daarnaast maakt ze heerlijke recepten voor haar blog, met korte ingrediëntenlijstjes en toegankelijke producten. Lekker makkelijk.
Zo maak je deze vegan burrito
Hak de tofu fijn in je keukenmachine. Let op: hak het ook niet té fijn, het moeten nog wel brokjes blijven en geen brei worden (het beste is om de “pulse” stand te gebruiken).
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui samen met de knoflook in een grote (hapjes)pan. Voeg na een minuut of vijf de paprikablokjes, de gehakte tofu en de kidneybonen toe. Bak deze en roer door elkaar.
Voeg vervolgens het kerriepoeder, paprikapoeder en tomaten passata toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even 4 a 5 minuten goed verwarmen/bakken en roer af en toe.
Verwarm de wraps in de magnetron of op het vuur in een pan.
Leg de wraps op je aanrecht, leg wat gemengde sla in het midden van de wrap en verdeel het vegan tofu mengsel over de warps.
Rol de wraps dicht en snijd ze door de helft. Handig: zo rol je burrito’s als een pro.