Vega steak sandwich: biet sandwich met dragon-mosterdmayonaise en gebakken uitjes
Ben je ook zo’n fan van de steak sandwich, maar mag ‘ie ook best wel eens wat gezonder? Deze biet sandwich vinkt alle vakjes aan: groente, volkoren brood én heel veel smaak. Een verdraaid slimme manier om meer groenten en vezels binnen te krijgen
Volkoren brood mag weleens wat vaker in de schijnwerpers worden gezet, vinden ze bij het Nederlands Bakkerij Centrum. Want wat maar weinig mensen weten, is dat volkoren brood veel gezonder is dan bruin brood. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat mensen amper het verschil proeven tussen de twee.
Combineer je dat met een krachtpatser van een groente als rode biet, dan kun je daar een prachtige vega steak sandwich mee maken. Niet voor niets wordt biet vaak ingezet als de vervanger van steak, bijvoorbeeld in een vegetarische steak tartare.
Vega steak sandwich: de biet sandwich
- Snijd de bieten in dunne plakken. Doe een flinke klont boter in de pan en verwarm deze tot hij begint te schuimen. Bak de plakken biet aan beide zijden in de boter en breng op smaak met zout en peper. Zet de pan in zijn geheel weg zodat de biet lauwwarm blijft.
- Pluk de blaadjes van de takjes dragon en snij fijn. Meng de mosterd en fijngehakte dragon door de mayonaise.
- Deze stap is optioneel, maar het is lekker om het brood even te roosteren. Besmeer het brood met een beetje boter en rooster de boterhammen in een hete pan.
- Maak de boterhammen af. Besmeer ze met de mosterd-dragonmayonaise. Leg de lauwwarme plakjes biet erop. Strooi de gebakken uitjes eroverheen en maak af met de waterkers. Leg de laatste boterham erop. Aandrukken en smakelijk eten!
Meer smakelijke broodjes:
- Culy Homemade: het beste recept voor broodje hete kip
- Culy Homemade: Italiaans broodje met burrata, pikante salami en tomatenchili-olie
- Culy Homemade: de ultieme ontbijtsandwich