Culy Homemade: vega shoarmawrap (van paneer!) met crispy spitskool en toum
Stop de persen: dit is by far het lekkerste recept dat ooit Culy heeft gemaakt. Deze vega shoarmawrap bestaat uit verschillende onderdelen die samen een ongelofelijk goed stel vormen. De paneer marineer je in een licht pittige saus, de spitskool leg je heel kort in zodat ‘ie lekker crispy blijft, en de toum (Libanese aioli) is heerlijk romig. Het lijkt veel, maar is eigenlijk heel simpel. Wij zeggen: doen!
Culinaire disclaimer: de kruiden op de paneer zijn niet exact shoarmakruiden, dat weten we, maar shoarma van paneer klonk gewoon zo goed. Als je wilt, kun je natuurlijk ook kant-en-klare shoarmakruiden gebruiken.
Vega shoarmawrap met crispy spitskool en toum
Voor de spitskool
Doe water en wittewijnazijn in een pannetje met suiker en karwijzaadjes. Laat 3 minuten goed koken en roer totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
Meng de spitskool, rode ui, paprika en koriander door elkaar in een kom. Giet het azijnmengsel eroverheen en roer goed door. Zet weg voor een half uur.
Voor de toum
Doe de knoflook met zout in een hakmolen, het bakje van de staafmixer of maak er een pasta van in een kom. Voeg het sap van de citroen toe en mix door elkaar.
Voeg langzaam de zonnebloemolie toe en blijft mixen, totdat alle olie is opgenomen en je een soort mayonaise krijgt. Maak af met het citroenrasp.
Het basisrecept voor deze toum hebben van Merijn Tol, uit haar ode aan knoflook in het Parool.
Voor de vega ‘shoarma’
Schep de paneer in een bakje en verdeel daarover de specerijen. Meng goed door elkaar, zodat alle stukjes paneer goed bedekt zijn met de specerijen. Bak de paneer in een scheut olijfolie in een koekenpan licht krokant.
Maak (indien nodig) de wraps klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de wraps in met de toum, verdeel het groentemengsel eroverheen en top af met de paneerstukjes. Et voilà, aan tafel!
Deze vega wraps zijn ook bijzonder goed:
- Culy Homemade: snelle wraps met tofu, mais en guacamole
- Culy Homemade: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus
- Wraps, platbrood of pita’s over? Maak er krokante nacho’s van
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!