Culy Homemade: Indiase rode curry (butter massala) met paneer
De kunst van een kruidige curry maken kijken we graag af van de Indiase keuken. Deze Indiase rode curry met paneer (butter massala) is zó lekker dat ‘ie gerust elke week op ons menu mag staan. Lekker met rijst en/of naanbrood.
Paneer is een Indiase kaas die je tegenkomt in gerechten als Saag Paneer. De smaak is licht en een beetje zout, wat heel goed matcht met kruidige curry’s. Tegenwoordig vind je paneer gewoon bij de Albert Heijn, van het merk Apetina. Meenemen die handel!
Kun je geen paneer vinden? Vervang ‘m dan door blokjes tofu of feta.
Zo maak je de butter massala met paneer
Doe de uien, de gember en de knoflook in een blender en blend tot je een homogene massa met kleine stukjes overhoudt.
Verhit de boter samen met een scheut plantaardige olie in een koekenpan en bak de inhoud van de blender samen met het laurierblaadje op medium vuur.
Voeg er ook de groene chilipepers en de rode chilivlokken aan toe. Roer en bak nog een paar minuten.
Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het korianderpoeder, de kurkuma en de garam masala aan toe en roer goed.
Voeg de melk, 50 ml water en een snuf zout toe. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg ook de blokjes paneer en een snuf suiker toe aan de pan en laat meebakken tot de saus wat indikt.
Roer er tot slot 2 eetlepels slagroom door en roer goed. Schep in kommen en serveer met scheutje slagroom, gehakte koriander en cashewnoten.
Meer Indiase recepten?
- Culy Homemade: Indiase biryani met zoete aardappel en getoaste amandel
- Kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk
- Culy Homemade: Indiase gepofte aardappel om je vingers bij af te likken