Culy Homemade: carpaccio van tomaat met pistachetopping
Deze vega carpaccio van tomaat is een fris en origineel gerecht. De kracht zit ‘m in een verslavende topping met pistache en olijf, met een subtiel vleugje sinaasappel. Wij eten ‘m graag zo, als lunch of licht diner, maar ook als bijgerecht is dit fantastisch.
Je raadt het al: voor deze vega carpaccio is de kwaliteit van de tomaten cruciaal. Helaas betekent dat in Nederland eigenlijk: maak dit gerecht in de zomer. Dan zijn de tomaten natuurlijk op hun allerlekkerst, en dat wil je!
Vega carpaccio van tomaat
Gebruik een scherp keukenmes om de tomaten in zo fijn mogelijke plakken te snijden. Schik de tomaten op een schaal, besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met een snuf Maldon. Laat in de tomaat trekken terwijl je de rest van de toppings maakt.
Hak daarvoor zowel de olijven als de geroosterde pistachenootjes zo fijn mogelijk. Doe ze samen met het sinaasappelsap, de ras el hanout, de fijngehakte munt en de rijstazijn in een kom en breng op smaak met een snufje suiker en flink wat zout en peper. Roer goed.
Verdeel dit mengsel over de vega carpaccio en rasp er ten slotte wat sinaasappelschil overheen. Lekker met getoast brood.
Meer gerechten met veel groenten?
- Culy Homemade: vegan bibimbap boordevol groenten
- Zalige groenten uit de oven (uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver)
- Dit zijn de lekkerste groentegerechten voor bij je pasta